Gezondheidscentrum InGang15 Hilversum Diëtetiek Imgrid Faber de Roos                     

Psychotherapie

Psychotherapie is een effectieve gespreksbehandelmethode waarbij de ontwikkeling van de mens centraal staat. Gedachten, gevoelens, drijfveren en gedragspatronen worden beschouwd in samenhang met vroegere ervaringen. Daarnaast is de relatie tussen de cliënt en de therapeut belangrijk in de behandeling. Zo wordt ook gewerkt met wat gebeurt in de relatie tussen cliënt en therapeut. Het is een ervaringsgerichte manier om jezelf beter te leren kennen en je psychische problemen beter te begrijpen.
Vaak is sprake van onverwerkt trauma en is traumabehandeling eerst aangewezen waarna er ruimte ontstaat om te werken aan verandering van patronen of het ontwikkelen van een nieuwe routine.
Onverwerkt trauma gaat dikwijls samen met een chronisch gevoel van onveiligheid dat zich heeft genesteld in je lijf. Het leren veilig te zijn met jezelf en met anderen is een belangrijk en vaak gekozen doel van psychotherapeutische behandeling. Ik ervaar in mijn praktijk dat het werken op twee sporen met een lichaamsgerichte therapeut (haptotherapie, danstherapie, ademtherapie) je enorm kan ondersteunen bij het ontwikkelen van een gevoel van innerlijke veiligheid. Vanuit veiligheid kun je verbinden en vanuit verbinding kun je de vrijheid ervaren om (weer) de regie te nemen over je leven.
Een psychotherapeutische behandeling kan op veel manieren vorm krijgen. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van verschillende behandelmethoden zoals: Psychoanalytisch georiënteerde behandelingen zoals AFT (Affect Fobie Therapie), KDP (Kortdurende Dynamische Psychotherapie) en MBT (Mentalisation Based Therapy); Cognitieve gedragstherapie; Schematherapie ; ACT (Acceptance & Commitment Therapiy) met Mindfulness; Traumabehandeling met onder meer BEPP (Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS) en EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing).


Contact
Jeanette Eland

  • Telefoon: 06-15002536
  • Website: www.praktijkeland.nl
  • Email:
  •