Gezondheidcentrum InGang15 Hilversum eerstelijns psychologie Petra Datema
Massagetherapie

Holistische Massagetherapie: laat je lichaam spreken!
Een massage heeft effect op de doorstroming in ons lichaam, het bevordert de bloedsomloop, spieren worden soepeler en de zenuwen worden geprikkeld. Massages kunnen pijnklachten verminderen, helpen tegen vermoeidheid of gewoon even een ontspannen moment voor jezelf opleveren. Massage laat je voelen en even uit het denken komen.

Visie
De holistische visie gaat uit van een onlosmakelijk verband tussen lichaam en geest. Jij bent meer dan alleen je fysieke lijf. Jij bent een geheel van alles wat je denkt, voelt, ervaart, meemaakt, eet en beleeft. Alles in en om jou maakt jou tot wie jij op dit moment bent. Inzicht door bewustwording is het kenmerk van de Holos Massagetherapie. Het is een volwaardige therapievorm die goed kan samengaan met andere medische behandelingen.

Wat houdt Holos Massagetherapie in
Als gediplomeerd Holos massagetherapeut bied ik massages aan die hulp en bewustwording kunnen bieden bij lichamelijke en/of emotionele klachten. Massage raakt en laat je voelen wat er is. Waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Het bevordert de gezondheid, verhoogt de kwaliteit van het leven. Niet de ziekte of de klacht staan in dit proces centraal, maar jij!

Ik maak gebruik van de volgende technieken:
• klassieke massage, inclusief triggerpoints
• haptische massage,
• voetreflexologie,
• focussen,
• pulsen,
• bindweefselmassage,
• polariteitmassage, inclusief chakra's

Voor wie?
Als je merkt dat je behoefte hebt aan aandacht voor jezelf. Dit kan zijn als gevolg van een fase of situatie waarin je je bevindt en/of doordat je klachten hebt. Bijvoorbeeld bij klachten aan spieren of gewrichten, spanningsklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, burn-out en vermoeidheid. Maar ook als je merkt dat je moeite hebt contact met jezelf te maken of als er grote veranderingen in je leven gaande zijn zoals bij: ziekte, scheiding, rouw, bevalling, ontslag of een wisseling in carrière.

Vergoeding door zorgverzekeraar?
Veel zorgverzekeraars vergoeden (deels) de massagetherapie wanneer u aanvullend verzekerd bent. Kijk bij uw verzekeringsvoorwaarden onder vergoeding van natuurgeneeskundige behandelingen of kijk op www.vnt-nederland.nl onder vergoedingen. Vanwege constante veranderingen in de voorwaarden is het handig even te bellen met uw verzekeraar. Ik ben aangesloten bij de RBCZ/TCZ en mijn behandelingen vallen onder prestatiecode "24005 - behandeling overige natuurgeneeskunde". Ontspanningsmassage valt niet onder vergoeding.

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. Betaling is mogelijk contant of via de bank


          Contact
            
Noor van der Lande

  • telefoon: 06 30374939
  • email:
  • website:www.massagepraktijkloosdrecht.nl