Psycholoog Hanneke de Vries Gezondheidscentrum InGang15 Hilversum    Hanneke de Vries

Achtergrond / werkervaring
Aan de universiteit Leiden ben ik afgestudeerd in de Klinische en Gezondheidspsychologie. Na mijn studie deed ik zeer afwisselende werkervaring op in een verpleeghuis, bij een Riagg, in de GGZ en een eerstelijnspraktijk. Psychologisch onderzoek verrichtte ik o.a. op het gebied van persoonlijkheid, intelligentie, diverse angstklachten (b.v. faalangst, sociale angst) en dementie.
In het kader van de praktijkopleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, heb ik veel ervaring opgedaan met cognitieve gedragstherapie en de behandeling van angstklachten en depressie. Daarna volgde ik de opleiding tot Linehantherapeut; daarin speelden aspecten van mindfulness een belangrijke rol. Dit vond ik een zeer waardevolle toevoeging; hoe een evenwicht te vinden tussen acceptatie van de situatie en veranderingsgericht werken?
Balans, dat is een belangrijk thema in het leven, heb ik gemerkt. Evenwicht tussen gevoel en verstand, en bewustzijn van je eigen capaciteiten en beperkingen. Aandacht voor de gehele persoon, zowel voor lichamelijke, psychische als sociale factoren. Want ook actuele omstandigheden zijn uiteraard van belang, op het gebied van gezondheid, werk, relaties, eventuele verlieservaringen. 
De afgelopen jaren heb ik mij o.a. bijgeschoold op het gebied van burn-out, overspanningsklachten, EMDR (een vorm van traumabehandeling) en partnerrelatietherapie.

Registraties
- Eerstelijnspsycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
- GZ-psycholoog (registratie BIG - Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, ministerie VWS)
   BIG-registratienummer: 790 572 168 25
- Psycholoog NIP 

Lidmaatschap beroepsverenigingen
NIP, LVE

Contact

  • discipline: Psychologie
  • telefoon:06 3481 7340
  • email:
  • website:www.psychologieprakijkdevries.nl