Osteopaat Taka Nijveld Gezondheidscentrum InGang15 Hilversum    Tako Nijveld


Tako is sinds 2005 werkzaam als osteopaat op Landgoed Zonnestraal en heeft zich na zijn afstuderen gespecialiseerd in de behandeling van kinderen. Hij is een aantal jaar voorzitter geweest van Still Kids, een organisatie die de eerste kinderosteopathiekliniek in Nederland oprichtte en verder tot doel heeft de kinderosteopathie in Nederland meer bekendheid te geven. Op dit moment begeleidt Tako nog steeds studenten kinderosteopathie van de erkende opleiding kinderosteopathie Panta Rhei.
“Mijn eerst ervaring met kinderosteopathie was bij onze eigen dochter van acht maanden. Ze had een zware geboorte achter de rug en huilde enorm veel en sliep slecht. Ten einde raad gingen mijn vrouw en ik naar een osteopaat. Na een behandeling van een uur sliep onze dochter voor het eerst in haar leven een nacht door, lag voor het eerst met plezier op haar buik en at veel beter. Daarna zijn we nog voor een controlebehandeling geweest, maar de klachten waren weg en we hadden een tevreden dochter! Inmiddels is ze 9 en behandel ik haar af en toe zelf op haar eigen verzoek! Er komen veel kinderen bij mij in de praktijk. Soms zelfs van twee dagen oud. Kinderen regeren heel direct op de behandeling. Vaak worden er na één of twee behandelingen al goede resultaten behaald. Maar ook oudere kinderen heb ik met succes onder behandeling. Dat kan variëren van kinderen met lichamelijke klachten zoals rug en hoofdpijn als ook kinderen met leer- en gedragsstoornissen zoals dyslectie, ADHD en autisme verwante stoornissen. Het is bijzonder om met kinderen te werken. Ze komen over het algemeen graag omdat ze zich er goed bij voelen en voelen dat het hen helpt.
Maar ook veel volwassenen hebben baat bij de osteopathie. Na al die jaren ben ik ook nog steeds vol van mijn vak. Het is een therapie die met zachte technieken werkt, maar waarvan het effect enorm is. De therapie is complementair aan de reguliere geneeskunde en kan zo een goede en waardevolle aanvulling zijn op andere (reguliere) behandelingen. Ik stem in die gevallen altijd af met een behandelend arts zodat ook zij weten wat ik bevonden heb en hoe ik behandeld heb.”
Ik ben lid van het NVO.


Contact

  • discipline: Osteopathie
  • telefoon:06 230 85 244
  • email:
  •  website: www.nijveldosteopathie.nl